Loading...

Yankees in Talks to Acquire Cliff Lee

All along, Cliff Lee has seemed destined to go to the Yankees. Lee, the All-Star lefty, is eligible for free agency after this season, and the Yankees' deep budget would give them a big advantage in signing him. But Lee, it seems, could join the Yankees much more.

The Yankees and the Mariners have made progress towards a Lee trade, according to an official involved in the talks, who added that the final decision now to the Mariners. The official was granted anonymity because the deal has not been completed. Joel Sherman of the New York Post broke the story, reporting that the Yankees' trade package would Jesus Montero and catcher within fielder David Adams to take.
Lee is gepland tegen de Yankees pitch op Safeco Field op vrijdagavond, dus snel een deal kan worden afgerond. Lee zou de Yankees vier All-Stars in their startende rotatie, toetreden CC Sabathia, Andy Pettitte en Phil Hughes. Het zou ook vrij de Yankees aan een andere starter handel - vermoedelijk Javier Vazquez - voor overtreding of bullpen helpen voordat het 07.31 nonwaiver trading deadline.

Lee, die de 2008 AL Cy Young Award won voor Cleveland, sloegen de Yankees twee keer in de 2009 World Series, toen hij gooide voor Philadelphia, en won ook de eerste wedstrijd in het nieuwe Yankee Stadium vorig seizoen. Hij is 8-3 met een gemiddelde van 2,34 verdiend dit seizoen draaien, met 89 strikeouts en slechts zes wandelingen.

Voor nu, de Yankees zijn hang naar het houden Vazquez, die hen zou toestaan Hughes dia aan het bullpen als hij benadert zijn innings te beperken en hen te beschermen tegen een blessure aan een andere starter. Maar de handel voor Lee geeft hen mogelijkheden. Vazquez kan een free agent na het seizoen worden, en hij zou een aantrekkelijke huur te worden, zeker voor een team in de National League, waar hij gooide vorig seizoen zo goed voor Atlanta.

De Yankees zijn wars van de handel in jong talent voor de soon-to-free agents zijn in de afgelopen seizoenen, het doorgeven van een handel voor Johan Santana in december 2007 en voor Sabathia tijdens het seizoen 2008. Maar de omstandigheden zijn nu anders, want van de Yankees 'diepte catcher en tweede honk.

Zelfs zonder Montero, de Yankees hebben een stal van zeer gewaardeerde jonge catchers waaronder Cervelli Francisco, Austin Romine en Gary Sanchez. Ze hebben ook Robinson Cano naar het tweede honk spelen voor jaren.

De Yankees zou ook hopen dat Lee zijn rond voor jaren. Lee, die volgende maand 32 wordt, is het onwaarschijnlijk dat een contract verlenging voor de off-season te ondertekenen. Maar hij is bevriend met Sabathia en Burnett en leek zeer comfortabel in het Yankee Stadium. En, natuurlijk, zal waarschijnlijk de Yankees hem een overweldigende contract aan te bieden om te blijven.

No comments:

Post a Comment